Hałas po wymianie rozrządu,pompy.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 13karolss
    Ambiente
    • 2010
    • 199

Asystentka, nie, nie zawsze. Są takie miejsca, że klamka jest tylko jedna :satan
    karol - człowiek który zostal papierzem
  • daniel.krech
    Drive
    • 2009
    • 88

Witam panowie po wymianie rozrządu komplet firmy SKF tj paski i rolki wraz z pompą wody pojawił się hałas.Hałas jest tylko na rozgrzanym silniku 90 °C.domyslam sie że pochodzi z pompy.Może ktoś sie spotkał z podobnym problemem.Dodam że chałas nie jest jakiś duży ale minimalny jest,no napewno nie jest tak jak było przed wymiana.Z góry dzieki za info.

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Pasek jest zbyt mocno napięty.
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• daniel.krech
        Drive
        • 2009
        • 88

wiec musze podjechać do chłopa co zmieniał aby zerknął,poprawił.dzieki za info pozdro

Komentarz

• MarcinVRS
          Classic
          • 2014
          • 23

Tak ja sie spotkałem u siebie .

Silnik 2.0 tdi CEGA. Przed wymiana rozrzadu cisza, po wymienie rolki INA pasek conti pompa hepu, coś wyraznie szurało tak w odstępach co pół sekundy w okolicach 1000 obrotów ( jada na 1 czy 2 na wolnych obrotach lub dojezdzajac do skrzyżowania z wcisniętym sprzegłem ) Serwis upiera sie ze wszystko zamontowane poprawnie, ale szuranie spoowodowane wada paska - wymiana na nowy.
          Wymiana na inny pasek ale też conti, tym razem nic nie szura ale dokładnie przy tych samych obrotach i tych samych sytuacjach szumi w sposób ciągły. Jak tylko obroty pójdą w gore lub dół - znowu cisza.

Rozrząd badany i rozbierany 3 razy w firmie vagserwis we Wroclawiu - firma raczej o bdb opinii.

Pogrzebałem w necie i na tych paskach continentala to niestety nie jest odosbniony przypadek.
          Jedni twierdza ze zbyt mocny naciąg, inni ze te paski mogą wydawać z siebie takie odgłosy bo są sztywniejsze/twardsze i tyle....
          Jest kilka tematów o tym w necie i nie znalazlem tematu aby udało sie z tym uporać jednym prostym rozwiązaniem.

Komentarz

• robekcool
            RS
            • 2009
            • 2041
            • Octavia II (1Z3)
            • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Wystarczy zerknąć na napinacz przy rozgrzanym silniku...
            www.k-mot.pl
            Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
            Autoholowanie.
            Robert Kulma

Komentarz

• MarcinVRS
              Classic
              • 2014
              • 23

Ja to sobie moge zerkać do woli i tak nic tam nie zobacze. Po to wybralem porządny serwis polecany na wszystkich forach w grupie vag, zebym miał pewność ze bedzie dobrze. Jest jak jest. Licze ze z czasem ucichnie bo na razie wybulilem 2 razy za wymianę rozrzadu 1100zl za sama robocizne.

Komentarz

• aronus
                Rider
                • 2008
                • 643
                • Octavia II (1Z3)
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez MarcinVRS
                Ja to sobie moge zerkać do woli i tak nic tam nie zobacze. Po to wybralem porządny serwis polecany na wszystkich forach w grupie vag, zebym miał pewność ze bedzie dobrze. Jest jak jest. Licze ze z czasem ucichnie bo na razie wybulilem 2 razy za wymianę rozrzadu 1100zl za sama robocizne.
                Dlatego moim zdaniem pewne sprawy lepiej robić na oryginalnych częściach. Do takich spraw zaliczam właśnie rozrząd :!:

Komentarz

• daniel.krech
                  Drive
                  • 2009
                  • 88

aronus.Dlatego moim zdaniem pewne sprawy lepiej robić na oryginalnych częściach. Do takich spraw zaliczam właśnie rozrząd :!
                  kolego aronus ale firmy skf,conti,ina to przecież uznane marki wiec każdy z nas nie robił tego na częściach firmy krzak.

Komentarz

Pracuję...